5 Jenama Make Up Halal Yang Terbaik

Assalammualaikum,
Ramadhan Kareem buat semua.

Sekejap je masa berlalu kan,
dah nak masuk seminggu kita berpuasa, pejam celik, pejam celik.
mak - mak pasti dah sibuk buat persiapan raya, persiapan bajunya, rumahnya.
Dan jangan lupa tau persiapan kesihatan dan kecantikan kulit sekali.

Gincu baru ? Bedak baru ?
Siap dah ?

Hari ni kami di Syakila Beauty Sanctuary nak kongsikan tentang ;
5 JENAMA MAKE UP HALAL YANG TERBAIK 



1) SIMPLY SITI

















Negara asal - Malaysia
Pengasas Simply Siti adalah Dato 'Siti Nurhaliza, salah seorang selebriti yang terkenal di Malaysia. Selain kerjaya nyanyiannya, Dato Siti juga memiliki syarikat produksi sendiri, jenama teh sendiri, CTEA, dan yang terbaru pada tahun 2010, beliau telah memperkenalkan barisan kosmetik beliau sendiri, yang dinamakan Simply Siti.

Kesemua produk Siti disahkan halal, dan telah menjalani ujian yang ketat sebelum dipasarkan.


2) FARMASI
http://www.farmasi.com.tr/en/

Negara asal: Turki
Farmasi adalah salah satu jenama kosmetik halal terbesar di dunia. Di Malaysia, jenama ini dikenali sebagai FCC (Farmasi Colour Cosmetics) untuk mengurangkan kekeliruan dengan perkataan bahasa Malaysia, Farmasi (Pharmacy).

FCC mempunyai banyak sijil halal yang dianugerahkan kepadanya. Di Malaysia, terdapat 500 rangkaian produk FCC yang boleh diperoleh, dan di peringkat antarabangsa pula, FCC mempunyai lebih daripada 2,500 produk yang berbeza sedia ada!






3) INIKA

http://www.inikacosmetics.com/

Negara asal: Australia
Pengasas Inika adalah Miranda Bond. Beliau terinspirasi mencipta kosmetik jenama INIKA hasil dari pembacaan beliau dari sebuah buku bertajuk "Hormon Eresy" yang ditulis oleh Dr. Sherrill Sellman.

Miranda menyedari bahawa ketidakupayaan beliau untuk hamil secara semula jadi sebahagiannya disebabkan oleh produk yang beliau gunakan, yang mengandungi bahan kimia. Tiga bulan selepas berhenti dari menggunakan kosmetik dan produk penjagaan kulit tersebut, beliau disahkan hamil.

Inika adalah kecantikan holistik. Bukan sahaja 100% halal, malah kesemua bahan-bahan yang digunakan juga disahkan organik atau vegan, dan bebas dari bahan kimia.

Produk Inika tidak mengandungi bahan tambahan atau tiruan, dan setiap bahan yang terdapat dalam botol atau tiub mempunyai fungsi yang tertentu. Produk Inika menggunakan banyak Aloe organik, Calendula dan Evening Primrose Oil, di mana ketiga-tiga bahan ini dikenali sebagai anti-keradangan.

Inika menggunakan Organic Essentials Oils dan bukannya Artificial fragrances sebagai bahan bauan dalam setiap produknya.






4) SAMINA
http://www.sampure.co.uk/

Negara asal: UK
Pengasas Samina, Akhter sgt kecewa apabila rata2 sumber haiwan dan bahan kimia digunakan dalam alat solek, lantas dia dia membuat keputusan untuk mencipta produknya sendiri.

Dari sinilah Samina Makeup Pure tercipta. Diformulasikan dengan mineral, produk Samina bebas daripada produk haiwan, bahan kimia, talkum, paraben dan juga alkohol. Ia juga jenama alat solek halal yang pertama diluluskan di Eropah.

Alat solek Samina sedang mencipta nama di UK.






5) RONASUTRA
http://www.ronasutra.com/

Negara asal: Malaysia
Proudly made in Malaysia, Ronasutra pakar dalam 100% mineral-based make up. Mineral make up dikatakan amat lembut pada kulit, dengan penyejukan semula jadi dan ciri2 menenangkan.

Ronasutra telah dilancarkan pada tahun 2007, dan sehingga kini, telah memperluaskan koleksi produk dari produk pertama, 2-in-1 Mineral Foundation & Powder, kepada pelbagai koleksi alat solek termasukfoundation, concealer and blusher.




Macam mana ?
Dah buat pilihan anda nak dapatkan yang mana.
Selamat membuat persediaan.
==================================================

Anda berminat untuk belajar facial treatment secara percuma ?
Dan membuka perniagaan spa tanpa kedai anda sendiri ?

Jangan lepaskan peluang untuk join The Walking Beauty Project kami.

Puan Nadia Syakila
Founder of Syakila Beauty Sanctuary
Facebook : Natural Home / Mobile Spa 
+60132558600 (sms/whatsapp)

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Warna Kulit Anda

Kursus Spa Termurah di Malaysia

10 Cara Membersihkan Wajah Dengan Betul